Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Hachiko ήρθες....τρίτος!


 Κάθε φορά που στην τηλεόραση παίζεται η συγκεκριμένη ταινία και γενικότερα κάθε φορά που έρχεται στο προσκήνιο η εν λόγω ιστορία παρατηρείς στην,αληθινή ή στην ηλεκτρονική,ζωή άτομα γύρω σου να μένουν άναυδοι και συγκινημένοι από το πόσο εντυπωσιακή είναι αυτή η ιστορία!
"Μα είναι δυνατόν;;!!"
"Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ένας σκύλος μπορεί να δεθεί τόσο πολύ με το αφεντικό του!" και πολλά παρόμοια άλλα τέτοια..

Πράγματι είναι απίστευτο και είναι επόμενο κάποιος να συγκινείται,όχι όμως για την ιστορία.

Δε λέω είναι μία συγκινητική,αλλά ειδικά εμείς οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να ξαφνιαζόμαστε και να μένουμε άφωνοι.Το γεγονός μάλιστα ότι ο κόσμος αντιδρά με τέτοιο τρόπο είναι θλιβερό,δείχνει ότι δεν γνωρίζει την δική του ιστορία! 

Ο Χάτσικο λοιπόν βγήκε τρίτος,γιατί την δεύτερη θέση πήρε ο Περίτας.Ποιος είναι αυτός;Ο αγαπημένος σκύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου!


 



Ο Περίτας ήταν Μολοσσός Ηπείρου και έσωσε την ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου δαγκώνοντας έναν ελέφαντα,ενώ υπάρχουν αναφορές για μάχες που είχε με λιοντάρια!Ο Μέγας Αλέξανδρος τον αγαπούσε μάλιστα τόσο πολύ που μετά τον θάνατο του έχτισε μία πόλη στο όνομα του,κάπου στην Ινδία και ίσως κοντά στην Βουκεφάλα,όπου στο κέντρο της υπήρχε ένα άγαλμα του. 


Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο σκύλος του Οδυσσέα ο οποίος έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον Χάτσικο μόνο που η ιστορία είχε αίσιο τέλος.




Ο σκύλος αυτός ονομαζόταν Άργος και περίμενε τον Οδυσσέα να γυρίσει,μία περιμονή η οποία κράτησε 20 χρόνια!Αφού γύρισε και τον αναγνώρισε από την μυρωδιά,πέθανε αμέσως στα πόδια του!

Αν σας διαφεύγουν τέτοιες ιστορίες,οι οποίες μάλιστα είναι και πολύ ενδιαφέρουσες και "ελαφριές",φανταστείτε τι μπορεί να χάνετε από άλλα σημεία της Ιστορίας μας,πράγματα όχι μόνο ξεχωριστά και ενδιαφέροντα αλλά και πολύ χρήσιμα!

"Μόνο αυτός που γνωρίζει την βασιλική του καταγωγή,αγωνίζεται για την θέση του στον θρόνο"..η Ιστορία μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου