Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η Πύρρα ξαναγεννά την ανθρωπότητα!

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Πύρρα είναι κυρίως γνωστή η σύζυγος του Δευκαλίωνα. Ο Δευκαλίων και η Πύρρα ήταν οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν από τον Κατακλυσμό και το ζεύγος αυτό των καλών ανθρώπων αναδημιούργησε την ανθρωπότητα κατά τους ελληνικούς μύθους. Η Πύρρα ήταν θυγατέρα του Τιτάνα Επιμηθέα και της Πανδώρας . Εκτός από τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις πέτρες που πέταξαν, η Πύρρα και ο Δευκαλίων είχαν και 6 δικά τους: τον `Ελληνα, τον Αμφικτύονα, τον Ορεσθέα, την Πρωτογένεια, την Πανδόρα τη νεότερη και τη Νύμφη Θυία.

Με το όνομα «Πύρρα» κυκλοφορούσε επίσης ο ήρωας Αχιλλέας μεταμφιεσμένος σε κορίτσι ανάμεσα στα κορίτσια στην αυλή του βασιλιά Λυκομήδη, στη Σκύρο. Από αυτό επονομαζόταν και «Πύρρος» ο γιος του Νεοπτόλεμος.

Το blog αυτό λοιπόν έχει ως σκοπό να βοηθήσει,όσο μπορεί,στη αναγέννηση του ελληνικού πνεύματος έχει σκοπό να ξυπνήσει τον Έλληνα ούτως ώστε να μπορέσει να βρει μία λύση που θα μας βγάλει από αυτό τον πολιτικο-κοινωνικο-πνευματικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε.
 Η αρχή "αν θέλεις να πείσεις,πρέπει να είσαι έτοιμος και να πεισθείς" εφαρμοσμένη σε μία συζήτηση μπορεί να μας φέρει πολύ κοντά στην εύρεση αυτής της λύσης.

Σημαντικότερο κέιμενο της Πύρρας και κατά την άποψής μου πιθανό πρώτο βήμα για την αφύπνιση αποτελεί η Δημοκρατική Αριστοκρατία,το πολίτευμα το οποίο δημιούργησα.Θα σας παρακαλούσα να αναγνώσετε την ιδέα μου αυτή στην αντίστοιχη ανάρτηση και να αφήσετε το σχόλιο σας.

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφερον το κειμενο, και επισης ενδιαφερουσα η ιδεα να αφυπνισει τον Ελληνα για να γινει παλι συνειδητος πολιτης χωρας που κατοικει.
    Θελω ομως να επιστησω την προσοχη σας σε ενα πολυ βασικο σημειο, την προγονολατρεια.
    Ειναι πολυ βασικο ο λαος καθε χωρας να γνωριζει την ιστορια του τοπου και να ειναι υπερηφανος που ειναι απογονος του λαου αυτου,αλλα αυτο δεν ειναι αρκετο για να προοδευσει ο λαος αυτος. Θα πρεπει και οι απογονοι να δημιουργησουν κατι δικο τους και να μην επαναπαυονται στις δαφνες των προγονων τους αλλα στο τι εχουν δημιουργησει οι ιδιοι.
    Ναι ειμαστε περηφανοι για το παρελθον μας συνηδειτα αλλα μεχρι εκει. Πρεπει να γινουμε συνειδητοι πολιτες υπευθυνοι για την δικη μας συμπεριφορα για να ειναι υπερηφανοι και οι μετεπειτα γενιες στα δικα μας επιτευγματα και οχι στων προγονων μας μονον.
    Η Ελλαδα ειναι πλεον πολιτισμικη και τον καθε μεταναστη που γινεται Ελληνας πλεον πολιτης δεν τον απασχολει το παρελθον της χωρας αλλα το παρον. Πρεπει λοιπον να γινουμε υπευθυνοι για την συμπεριφορα μας και να διδαξουμε και τον καθε μεταναστη να μαθη να σεβεται την χωρα που τον φιλοξενει που σταδιακα γινεται η πατριδα των παιδιων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας,δεν πιστεύω όμως ότι η "πάθηση"αυτή εμφανίζεται σε κάποιο από τα κείμενα που μέχρι στιγμής έχω παρουσιάσει.
      Να επισημάνω ότι η γνώση της ιστορίας μας είναι το πρώτο,και ίσως πιο σημαντικό,βήμα ώστε να αποκτήσουμε αυτογνωσία και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο,"μόνο όταν μάθεις την βασιλική σου καταγωγή αγωνίζεσαι για μία θέση στο θρόνο"!Κατά την άποψή μου αυτός που λατρεύει,όχι μόνο τους προγόνους του,αλλά οποιονδήποτε και δεν ακολουθεί τα βήματά του,δεν θέλει να δημιουργήσει κάτι καινούριο είναι άξιος λύπησης!
      Στην Ελλάδα όποιος μιλάει για προγονολατρεία μάλλον αστειύεται καθώς όχι απλά αυτή δεν υπάρχει αλλά θα έλεγα ότι το σύνολο του εκπαιδευτικού μας συστήματος κάθε άλλο παρά "Ελληναράδες" παράγει.Επίσης οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και αποκτούν ελληνική υπηκοότητα θα πρέπει να ενδιαφέρονται και για το παρελθόν της χώρας μας,δεν μπορείς να αγαπήσεις κάτι/κάποιον αληθινά αν δεν ξέρεις και πάνω από όλα αν δεν ενδιαφέρεσαι για την ιστορία του.
      Η Πύρρα εξ ορισμού προωθεί την δημιουργία του νέου και ο εμπνευστής της την ακολουθεί με την δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστοκρατίας.Θα χαιρόμουν πολύ αν διαβάζατε το σημαντικότερο κείμενο της Πύρρας ,το νέο αυτό πολίτευμα,και αν μου λέγατε την γνώμη σας.

      Διαγραφή
  2. Μαλλον παρερμηνευαστε το σχολιο μου. Η προγονολατρια ναι μας διδασκει αυτογνωσια αλλα να μην κατεβαινει στο επιπεδο του να λεει ο καθε Ελληνας "εμεις δωσαμε τα φωτα στους αλλους" ναι εμεις τα δωσαμε αλλα απο οτι διαπιστωνω απο κειμενα και σχολια οτι εξαντλησαμε τα φωτα του πολιτισμου δινοντας στους αλλους λαους και φεραμε τον σκοταδισμο στην χωρα μας με το 'εμεις καναμε' ναι εμεις καναμε στο παρελθον αλλα τι κανουμε για να συνεχισουμε και να τιμησουμε το ενδοξο παρελθον μας.
    Οσο για τον μεταναστη πρωτα τον ενδιαφερει η επιβιωση και μετα θα μαθει την ιστορια το τοπου που τον φιλοξενει και τον αναθρεφει. Ειμα γεννημενη Ελληνιδα αλλα ειμαι μεταναστρια και το πρωτο που ηθελα ητανε να επιβιωσω και μετα εμαθα την ιστορια του τοπου αλλα φυσικα η συμπεριφορα των ιθαγενων κατοικων ητανε παραδειγμα να σεβομαι την χωρα που με φιλοξενησε και εγινε πατριδα μου με την παροδο του χρονου.
    Και φυσικα θα διαβασω το κειμενο ολοκληρο της Πυρρα. Εχω τωρα χρονο να το κανω.
    ευχαριστω για την απαντηση στο σχολιο μου
    Γιαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή