Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η Μπρέντα έμεινε έγκυος..

"-Έμαθα ότι η Μπρέντα έμεινε έγκυος,μόλις είχε αρχίσει να μεγαλώνει..τι κρίμα,ακόμα δεν είχε μάθει να γράφει το όνομά της..
-Δεν είναι δικό μας πρόβλημα,αυτό αφορά στην οικογένεια της.
-Άσε με να σου δείξω πως επηρεάζει όλη μας την κοινωνία......


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Άλλα εννοώ,άλλα λέω...

Καθημερινά χρησιμοποιούμε λέξεις με μία συγκεκριμένη ερμηνεία,ποτέ όμως δεν έχουμε καθίσει να σκεφτούμε αν όντως η ερμηνεία αυτή είναι σωστή.
Η λανθασμένη όμως χρήση μίας λέξης προβληματίζει μόνο για το εννοιολογικό λάθος που δημιουργεί,αλλά για τις συνέπειες που προκύπτουν,αργά αλλά σταθερά και στέρεα,από την χρήση αυτή.Οι συνέπειες είναι γιγαντιώδεις και η αδιαφορία μας ως προς αυτές οφείλεται στο ότι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε την πηγή τους(το τι προκαλεί αυτή την αδυναμία εντόπισης θα αναλυθεί σε επόμενη ανάρτηση..).

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Δημοκρατική Αριστοκρατία,το νέο πολίτευμα-λύση.

Το πιο σημαντικό στοιχείο ,το θεμέλιο της σωστής λειτουργίας μιας κοινωνίας ,μιας κοινότητας ,μιας πόλης ,ενός κράτους είναι το πολίτευμα.
Ένας άνθρωπος για να θεωρηθεί ζωντανός  για να μπορεί να περπατήσει ,να μιλήσει ,να πράξει πρέπει να έχει εγκέφαλο ,μυαλό . 
Μία επίκτητη ή εκ φύσεως αναπηρία δε μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό ,λειτουργικά ,στοιχείο εφόσον λειτουργεί το μυαλό ,αυτό είναι το πολίτευμα .Ακόμα όμως και αν το μυαλό λειτουργεί ορθά ,ο άνθρωπος για να συμπεριφερθεί ορθά πρέπει μέσα στο μυαλό του να έχει κα τις σωστές ιδέες ,έτσι κ το πολίτευμα πρέπει να βασίζεται στο σωστό ,στο δίκαιο .Τίθεται όμως το ζήτημα της ερμηνείας του δικαίου.

Λίγα λόγια για την "γλώσσα" σας...

Η Δημοτική............


Είναι μαγική..
Εμφανίζει κ εξαφανίζει γράμματα από το πουθενά!π.χ σπουδάζω ιατρική άρα γίνομαι..γιατρός(ήρθε ένα γ από το πουθενά!)..αλλά για να δουλέψω ανοίγω ένα..ιατρείο(έφυγε τώρα ανεξήγητα το γ....ΜΑΓΕΊΑ!)
Είναι μυστηριώδης..
Αυτός που δουλευει σε πλοίο λέγεται ναύτης κ όχι πλεύτης!Τα πλοία που προστατεύουν μια χώρα ανήκουν στο πολεμικό ναυτικό όχι στο πολεμικό πλευτικό!γιατι όμως;
Είναι αστεία..
Ο ωτορινολαρυγγολόγος στη δημοτική ονομάζεται αυτιαμυτολαρυγγολόγος κ οι ωοθήκες των γυναικών αυγοθήκες(ή αβγοθήκες!)

"Τις πταίει";;;

Tις πταίει;


Πταίει ο βουλευτής,ο υπουργός,ο πρωθυπουργός που τόσα χρόνια έκλεβε,κορόιδευε τους Έλληνες;
Πταίει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που χρόνια τα έβλεπε κ δεν μιλούσε;
Πταίει ο Τρικούπης με την αρχή της δεδηλωμένης;
Πταίει ο Έλληνας με τις κλεψιές,τα φακελάκια,τα ρουσφέτια,με την στήριξη στον δυκομματισμό,με τα μπουζούκια,τις porsche;
Πταίει το ροκ που μας τραγουδά"ματαιόδοξοι μασόνοι κυβερνάνε ρε!";
Πταίει η γραβάτα που δεν μπαίνει στο πουκάμισο του αριστερού;

Φταίει ο Δημοσθένης και ν Ισοκράτης στην Παρακμή του Δήμου,ο Emile Zola στο Μισώ που δεν βρίσκονται εδώ να μας τα ξαναπούν.
Φταίει η Δημοκρατία που αφήνει την πειθαρχία να μεταφράζεται σε Χούντα.
Φταίει η Δημοκρατία που δεν μορφώνει τον αγρότη,τον υδραυλικό,τον γιατρό για να μπορεί να να διεκδικήσει τα δικαιώματα του,το μέλλον του.

Δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία χωρίς πολιτική παιδεία.Η Δημοκρατία δεν δίνει αυτή τη παιδεία άρα πρέπει να αλλάξει.Δεν δούμε εμείς για το πολίτευμα,αλλά αυτό θα έπρεπε να ζει για εμάς.Πρέπει να αλλάξει το πολίτευμα κ αλλαγή δεν σημαίνει "παίρνω το παλάτι του βασιλιά κ το κάνω Βουλή"αυτό δεν είναι αλλαγή είναι μετατροπή της βασιλείας σε κοινοβουλευτική τυραννία.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ερώτημα"Δημοκρατία ή Χούντα;"δεν ισχύει.
Μπορεί να βρεθεί το καλύτερο,αν όχι το τέλειο,αρκεί να αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση.

Ο Δήμος πάει....παρήκμασε.
Το ολόκληρο όμως δεν θα έρθει παρά μόνο όταν ακουστεί το"Μισώ...."





Αναγνώστε επίσης http://pyrra.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6465.html

Η Πύρρα ξαναγεννά την ανθρωπότητα!

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Πύρρα είναι κυρίως γνωστή η σύζυγος του Δευκαλίωνα. Ο Δευκαλίων και η Πύρρα ήταν οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν από τον Κατακλυσμό και το ζεύγος αυτό των καλών ανθρώπων αναδημιούργησε την ανθρωπότητα κατά τους ελληνικούς μύθους. Η Πύρρα ήταν θυγατέρα του Τιτάνα Επιμηθέα και της Πανδώρας . Εκτός από τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις πέτρες που πέταξαν, η Πύρρα και ο Δευκαλίων είχαν και 6 δικά τους: τον `Ελληνα, τον Αμφικτύονα, τον Ορεσθέα, την Πρωτογένεια, την Πανδόρα τη νεότερη και τη Νύμφη Θυία.

Με το όνομα «Πύρρα» κυκλοφορούσε επίσης ο ήρωας Αχιλλέας μεταμφιεσμένος σε κορίτσι ανάμεσα στα κορίτσια στην αυλή του βασιλιά Λυκομήδη, στη Σκύρο. Από αυτό επονομαζόταν και «Πύρρος» ο γιος του Νεοπτόλεμος.

Το blog αυτό λοιπόν έχει ως σκοπό να βοηθήσει,όσο μπορεί,στη αναγέννηση του ελληνικού πνεύματος έχει σκοπό να ξυπνήσει τον Έλληνα ούτως ώστε να μπορέσει να βρει μία λύση που θα μας βγάλει από αυτό τον πολιτικο-κοινωνικο-πνευματικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε.
 Η αρχή "αν θέλεις να πείσεις,πρέπει να είσαι έτοιμος και να πεισθείς" εφαρμοσμένη σε μία συζήτηση μπορεί να μας φέρει πολύ κοντά στην εύρεση αυτής της λύσης.

Σημαντικότερο κέιμενο της Πύρρας και κατά την άποψής μου πιθανό πρώτο βήμα για την αφύπνιση αποτελεί η Δημοκρατική Αριστοκρατία,το πολίτευμα το οποίο δημιούργησα.Θα σας παρακαλούσα να αναγνώσετε την ιδέα μου αυτή στην αντίστοιχη ανάρτηση και να αφήσετε το σχόλιο σας.